2. 7. 2016

Nepečený čokoládový koláč


Dnes je tu recept na veľmi jednoduchý a chutný koláč. Koláč je bezlepkový
a bezlaktózový.


Suroviny (koláč s priemerom 20 cm):
7PL slnečnicových semienok
14 sušených sliviek
1PL kokosového oleja 
250ml sójovej smotany
250g bezlaktózovej čokolády (najmenej 75%)
400g bieleho tofu
1PL kokosového sirupu
mandľové lupienky na ozdobu


Slivky, slnečnicové semienka a kokosový olej vložíme do mixéra a mixujeme, kým nevznikne jemne lepkavá hmota. Hmotou pokryjeme celé dno papierom vystlanej formy na pečenie. 

Sójovú smotanu zohrejeme, nalámeme do nej čokoládu a necháme ju rozpustiť. Čokoládovu smotanu, tofu a kokosový sirup rozmixujeme na hladkú hmotu. Najeleme ju do formy na pečenie. Koláč necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín. Pred podávaním ho ozdobíme mandľovými lupienkami. Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára