9. 11. 2015

Čokoládový koláč z cíceru


Prvý krát som vyskúšala použiť do koláča namiesto múky strukovinu a musím povedať, že výsledok ma potešil. To, že koláč obsahuje cícer, nie je vôbec poznať. Chuťou by som koláč prirovnala k brownies. 


Suroviny:
350 g cíceru v pohári (do koláče som použila cícer značky ALNATURA) 
3 vajcia
50 g 90% čokolády
125 ml sójovej smotany
2 PL kakaa
1 ČL bezlepkového kypriaceho prášku
1/2 ČL jedlej sódy
4-5 PL medu alebo agávového sirupu
jahody
čučoriedky


Smotanu dáme zohriať do hrnčeka. Horúcu smotanu odstavíme zo sporáka, prídame nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Necháme pár minút vychladnúť. Vychladnutú zmes prelejeme do misky. Postupne pridávame vajcia. Vždy po pridaní jedného vajca zmes premiešame. Po vajciach pridáme med/agáve a zmes kakaa, kypriaceho prášku a sódy. Nakoniec primiešame rozmixovaný cícer. Vzniknutú hmotu vylejeme do papierom vyloženej formy, ozdobíme ovocím a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 - 60 minút. Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára