11. 6. 2015

Jahodovo – kokosové košíčky


Dnes prinášam recept pre milovníkov kokosu. Ide o plnené košíčky, ktoré v tomto horúcom počasí príjemne osviežia.




Suroviny na košíčky (cca 35 košíčkov s priemerom 5 cm):
1 väčšie vajce
100 g trstinového cukru
200 g masla
350 g hladkej múky

Suroviny na krém:
4 lyžice práškového cukru
3 lyžice strúhaného kokosu
200 g creme fraiche
250 g mascarpone
400 ml kokosového mlieka (kokosové mlieko obsahuje krémovú a vodnatú časť, potrebujeme len krémovú)
ďalšie suroviny jahodový džem a čerstvé jahody

Múku, maslo, cukor a vajce vypracujeme na cesto. Nemalo by sa lepiť. Cesto necháme cez noc v chladničke. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme z neho kolieska, ktorými vyplníme formičky na košíčky. Cesto vo formičkách zaťažíme, aby sa nenafukovalo. Pečieme na 180 stupňoch približne 10 minút. Po upečení vyberieme košíčky z formičiek a necháme ich vychladnúť. Kým košíčky chladnú, pripravíme si krém. Cukor s kokosom rozmixujeme a zmiešame s mascarpone, creme fraiche a krémovou časťou kokosového mlieka. Do vychladnutých košíčkov dáme pol lyžičky jahodové džemu, prekryjeme krémom a ozdobíme jahodou. Naplnené košíčky necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára