Sladké vstávanie
Ako lepšie začať deň než sladkými raňajkami. Medzi moje
obľúbené patria lievance na všetky spôsoby. Nikdy nerobím tie isté lievance dva
krát. Vždy skúšam nové kombinácie chutí. Záleží od toho aké suroviny mám práve
po ruke. Dnes som vyskúšala bezlepkové makovo – citrónové.
Suroviny na cca 40 mini lievancov:
1 biely
jogurt
1 vajce
1 malý pohár jablkového pyré
trochu oleja 1½ hrnčeka mandľovej múky (popr. najemno mletých mandlí)
1/3 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
1 lyžica maku
nastrúhaná kôra z polky citróna
Suroviny na plnku:
grécky jogurt
med
citrónová šťava
na ozdobenie ovocie (jahody, čučoriedky,...)
Zmiešame suché a mokré suroviny zvlášť. Potom zmiešame suchú a mokrú zmes dokopy. Nakoľko plnka do lievancov je sladká, lievance
sú sladené iba jablkovým pyré. Kto chce veľmi sladké lievance, môže do cesta
pridať med. Rozpálenú panvicu potrieme naolejovaným obrúskom a tvarujeme z cesta
malé lievance. Nečakajte, že lievance budú také vysoké ako z klasickej pšeničnej
múky. Predsa len, ide o mandľovú múku. Moje lievance boli vysoké cca
0,5 cm. Hotové lievance ozdobíme na tanieri plnkou a ovocím podľa fantázie. V tomto horúcom počasí chutia najlepšie s ľadovou kávou.
Dúfam, že recept vyskúšate a bude Vám chutiť rovnako ako mne. Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára