21. 6. 2015

Marcipánové koláčiky s jahodami


Mám rada sladké raňajky. Ranná šálka kávy a k nej niečo sladké mi často pomáha naštartovať sa do nového dňa. Preto som spojila jahody s marcipánom a pripravila koláčiky perfektne sa hodiace ku káve alebo kakau.


Suroviny:
250 g hladkej múky
½ balíčka prášku do pečiva
3 vajcia
120 g cukru
150 g marcipánu
100 ml oleja
300 ml acidofilného mlieka
100 ml mlieka
jahody

Hladkú múku zmiešame s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom na penu. Postupne pridávame olej, acidofilné mlieko, mlieko a nastrúhaný marcipán. Potom primiešame do mokrej zmesi múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh. Zmesou plníme papierové košíčky. Nakoniec ich ozdobíme nakrájanými jahodami. Pečieme pri 180 stupňoch. Či sú koláčiky hotové spoznáme podľa toho, že sa cesto nebude lepiť na špajdľu. Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára